Το γύρο του κόσμου κάνει μέσω του πρακτορείου Bloomberg η απίστευτη γκάφα της κυβέρνησης πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας του νέου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ads

Το πρακτορείο φιλοξενεί ένα εκτενές άρθρο για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και να την αντικαταστήσει από μία νέα εταιρία υπό την ονομασία ΝΕΡΙΤ, σημειώνοντας όμως πως της ξέφυγε μια σημαντική… λεπτομέρεια:
 
Το κράτος δεν φρόντισε να κατοχυρώσει το domain name nerit.gr. Ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε τόσο αργός, ώστε το blog tromaktiko να προλάβει και να κατοχυρώσει το συγκεκριμένο όνομα.

image
 
«Εάν μπει κανείς στην σχετική ιστοσελίδα θα δει την αναγραφή «το nerit.gr δεν είναι πια εδώ. Δοκιμάστε το «pitsaria-pou-eskise.gr» που αναφέρεται σε περσινό σχόλιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την εργασιακή του εμπειρία σε μία πιτσαρία ως φοιτητής στις ΗΠΑ», γράφει το Bloomberg.
 
Κατά συνέπεια, το Δημόσιο θα χρειαστεί είτε να πληρώσει τον ιδιώτη που πρόλαβε να κατοχυρώσει το όνομα είτε να επιλέξει κάποιο domain με διαφορετική ονομασία σε σχέση με το όνομα της νέας εταιρείας…