Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην αμυντική βιομηχανία έξω από το υπουργείο στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα. 

Ads

 

Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση του ομίλου.

 

Στο υπουργείο έχει μπει αντιπροσωπεία των εργαζομένων που αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό.

Ads

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΑΛ. Μητρόπουλος και Δ. Στρατούλης ανέβηκαν στο Οικονομικών για υποστήριξη των εργαζομένων. Όπως έκανε γνωστό ο πρώτος λίγο αργότερα,  δεν τους δέχθηκε ο υπουργός αλλά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και ότι σε λίγο θα κατεβούν οι υπόλοιποι με επίσημη απάντηση.

 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Μετά από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΘΟ την Παρασκευή 19.04.2013 και αφού δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) αναμένουμε τις απαντήσεις που δεσμεύτηκε ο κ. Α. Σκέρτζος να μας παρέχει την Τρίτη 23.04.2013.

Η μόνη αποδεκτή απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας, για συνολική επίλυση του προβλήματος της εταιρείας, που αφορά στη βιωσιμότητα των ΕΑΣ μέσω της χρηματοδότησης που ο κ. Σταϊκούρας ενέκρινε 2 εβδομάδες πριν, στην επαναλειτουργία της εταιρίας, στην επανεκκίνηση των παραγωγικών λειτουργιών και στην υπογραφή νέων συμβάσεων έργου, στην εξόφληση των δεδουλευμένων και στην έγκαιρη καταβολή των μισθών μας, είναι «ΝΑΙ».

Την Τρίτη, λοιπόν, στις 11.30πμ θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε μαζί με τους εκπροσώπους μας που θα συναντηθούν προγραμματισμένα με εκπροσώπους του Υπουργείου, να απαιτήσουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Παράλληλα, σε συνέχεια της επιστολής που στείλαμε για συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (Αρ. Πρωτ. 3621 / 17.04.2013) και κατόπιν προφορικής δέσμευσης του κ. Π. Παναγιωτόπουλου την Παρασκευή έξω από το ΥΠΕΘO, ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την Τετάρτη 24.04.2013 στο ΥΠΕΘΑ, σας ενημερώνουμε ότι αν ο Υπουργός δεν τηρήσει τη δέσμευσή του, την Πέμπτη 25.04.2013 και ώρα 11.30 πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σωματείων και εργαζομένων έξω από το ΥΠΕΘΑ.

Ζητάμε την ουσιαστική συμβολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ώστε η Χώρα μας, μέσω της Κυβέρνησής της, να δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά, ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ υπάγονται στο στενό Εθνικό περιβάλλον, καθώς εξυπηρετούν διαρκώς θέματα Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, είναι αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής, που η Ελλάδα υποχρεούται να φροντίζει για τη διατήρησή της και ως εκ τούτου, είναι απόλυτα δικαιολογημένη η επίκληση από μέρους της Χώρας μας του άρθρου 346 της ΣΛΕΕ.

Απαιτούμε, την εξόφληση των τεσσάρων οφειλομένων δεδουλευμένων μηνών πριν από το Πάσχα, την έγκαιρη καταβολή των μισθών μας, τη διασφάλιση της λειτουργίας της εταιρείας μας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μας.

Διεκδικούμε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της εταιρείας μας, για επανεκκίνηση των παραγωγικών της διαδικασιών, για την υλοποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων έργου και την παροχή της δυνατότητας να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ως συμπαραγωγός μεγάλων διεθνών Οίκων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Α.Σ. ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ»