Και το ΣτΕ θα απασχολήσει το μνημόνιο, αφού δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι αποφάσισαν να προσφύγουν κατά των επιμέρους διατάξεων. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στα γραφεία του ΔΣΑ, μεταξύ εκπροσώπων του συλλόγου, της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), με σκοπό την οριστικοποίηση των δικαστικών ενεργειών, στις οποίες θα προβούν. Στο μέλλον αναμένεται να διευρυνθεί η συνεργασία αυτή, με τη συμμετοχή κι άλλων επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Ads

Στη νέα συνάντηση, αποφασίστηκε η άσκηση αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των εκτελεστικών διατάξεων του Μνημονίου καθώς και η προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν για την εφαρμογή του. Οι αιτήσεις ακυρώσεως θα συνταχθούν από εξειδικευμένους στο εργατικό, διοικητικό και ευρωπαϊκό δίκαιο δικηγόρους, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γεωργίου Κασιμάτη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών «αναλαμβάνει την παρούσα πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τη σημασία του κοινωνικού και επιστημονικού του ρόλου, με σκοπό την εν γένει προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των θιγόμενων πολιτών και κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από τις διατάξεις του Μνημονίου».