Μια μέρα μετά την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου, που τον έθεσε σε προσωρινή αργία, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου γνωστοποίησε ότι πρόκειται να προσφύγει κατά της απόφασης του κ. Σώκου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ads

Με την ίδια απόφαση αναστέλλεται και οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή άσκηση καθηκόντων που απέκτησε ή του ανατέθηκε εξαιτίας της ιδιότητας του περιφερειάρχη. Καθήκοντα περιφερειάρχη αναλαμβάνει ο αναπληρωτής, που είναι ο αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης ανήγγειλε από χθες συνέντευξη Τύπου για σήμερα, αλλά προϊδέασε για τις κινήσεις του, με όσα είπε στην ΕΤ3 λίγες ώρες πριν παραλάβει την απόφαση. Ο Π. Ψωμιάδης λοιπόν εξέφρασε την πεποίθηση ότι τίποτε δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς υπάρχει και ο Αρειος Πάγος, στον οποίο θα προσφύγει. Επιπλέον, δήλωσε πως σκοπεύει να συνεχίσει να πηγαίνει στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε καθημερινή βάση, καθώς θέλει να προσφέρει εθελοντικά (!) τις υπηρεσίες του. Θα παραμείνω εδώ χωρίς να έχω τον τίτλο του περιφερειάρχη, το δικαίωμα να υπογράφω. Από εδώ μόνο ο λαός μπορεί να με διώξει. Ο λαός με έστειλε πριν από έξι μήνες, κανείς δεν μπορεί να έρθει να με πάρει από εδώ», είπε.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώργησε σήμερα, ο Π. Ψωμιάδης σημείωσε πως σκοπεύει να προσφύγει τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απόφασης με την οποία τίθεται σε αργία από τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη. Ακόμη ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για να ζητήσει τη νομική στήριξη του κόμματος, ενώ έκανε λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν στον γενικό γραμματέα με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια.

Ads