Με προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Γ. Χρυσολούρης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της Siemens, ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο. Όπως σημειώνει ο κ. Χρυσολούρης, η τακτική που ακολουθήθηκε στην περίπτωσή του με την επιβολή «έσχατων δικονομικών μέτρων», παρά το γεγονός ότι επισήμως δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, συνιστά παραβίαση συγκεκριμένων διατάξεων της ευρωπαϊκής σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ads

Πριν ακόμη κληθεί σε απολογία, ο ανακριτής δέσμευσε τους λογαριασμούς του και απαγόρευσε την έξοδό του από τη χώρα. Ο κ. Χρυσολούρης επικαλείται ηθική βλάβη «γιατί τα δικονομικά μέτρα ελήφθησαν και έμειναν σε ισχύ επί μήνες έχοντας άμεσες συνέπειες στην οικογενειακή, κοινωνική και επαγγελματική του ζωή, ενώ έναν χρόνο μετά ο ίδιος δεν έχει λάβει κλήση προς απολογία».

«Είναι σαφές ότι θίγονται έννομα συμφέροντά μου και η υπόθεσή μου, με υπαιτιότητα του ελληνικού κράτους, δεν έχει καταστεί δυνατό να δικαστεί εντός λογικής προθεσμίας. Δεν φέρω καμία ευθύνη, ούτε έχω μερίδιο συμμετοχής στη μεγάλη καθυστέρηση εκδίκασης της υπό κρίσιν υπόθεσης», προσθέτει ο κ. Χρυσολούρης.

Πηγή: «Τα Νέα»