Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών άρχισε σήμερα η δίκη των διευθυντικών στελεχών της Marfin που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο των τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Σταδίου στις 5 Μαΐου του 2010.

Ads

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, ο υπεύθυνος ασφαλείας, η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του υποκαταστήματος.
 
Στην κατάθεσή του ο πατέρας της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της εγκύου που είχε βρει τραγικό θάνατο, τόνισε: «θεωρώ πως ό,τι έγινε οφείλεται σε εγκληματική αδιαφορία των ιθυνόντων της τράπεζας. Ζητάω την ηθική μου αποζημίωση».
 
Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος πρόσθεσε πως ενώ τα επεισόδια ήταν αναμενόμενα την ημέρα εκείνη εν τούτοις οι υπάλληλοι έμειναν μέσα μέχρι το μεσημέρι. «Μας λένε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδος κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα».
 
Όπως μάλιστα ανέφερε ο μάρτυρας, δέχθηκε εκ μέρους της τράπεζας και μια πρόταση. «Μας πρότειναν», ανέφερε, «για να μας βοηθήσουν, να μας δίνουν εφ’ όρου ζωής 1.600 ευρώ, χωρίς βέβαια να μας ζητήσουν να παραιτηθούμε από οποιαδήποτε αξίωση μας».

Διαβάστε για την υπόθεση: Τρεις νεκροί από ασφυξία στο Σύνταγμα