Το φετινό βραβείο Quadriga «για την κοινωνική του προσφορά και δη για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας» λαμβάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ads

Η απονομή του βραβείου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2010 – «Ημέρα της Ενότητας» και εθνική εορτή της Γερμανίας – στο Βερολίνο. Για την προσωπικότητα του κ. Παπανδρέου θα μιλήσει ο πρόεδρος της DeutscheBank, Josef Ackermann.

Το βραβείο Quadriga 2010 για την κατηγορία «υπευθυνότητα» θα απονεμηθεί στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις (Bundeswehr) και θα παραληφθεί από τον υπουργό Άμυνας Karl-Theodor zu Guttenberg και τον αναπληρωτή γενικό επιθεωρητή της Bundeswehr, Günter Weiler.

«Οι φετινοί βραβευθέντες με την Quadriga είναι όλοι τους, άνθρωποι, οι οποίοι με το έργο τους σηματοδότησαν αλλαγή, εκσυγχρονισμό και πρωτοποριακό πνεύμα. Επέδειξαν θάρρος και υπευθυνότητα και, με τον τρόπο αυτό, οδήγησαν τη Γερμανία και την Ευρώπη ένα βήμα πιο πέρα» δήλωσε η Marie-Luise Weinberger εκ μέρους της Quadriga.

Ads

Το βραβείο Quadriga απονέμεται από το 2003 ετησίως κατά την Ημέρα της Ενότητας σε πρόσωπα ή ομάδες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού για την προσφορά τους για την καλύτερη διασφάλιση του μέλλοντος της κοινωνίας.

Αντίστοιχα βραβεία έχουν λάβει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, ο πρώην Καγκελάριος Gerhard Schröder, ο πρόεδρος του Ισραήλ Simon Peres και η βασίλισσα της Σουηδίας Silvia.