Στον εισαγγελέα για παραποίηση οικονομικών στοιχείων ύψους 42 εκατ. ευρώ παρέπεμψε το υπουργείο Ανάπτυξης την ασφαλιστική εταιρεία VDV LEBEN International, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο αέρα 3.500 ασφαλισμένοι στην Ελλάδα και άλλοι 6.500 Έλληνες ασφαλισμένοι στη Γερμανία.

Ads

Το ΥΠΑΑ ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών την ποινική δίωξη της ασφαλιστικής εταιρείας με αιτιολογικό ότι παραποιούσε τα οικονομικά της στοιχεία. Με απόφαση της επιτροπής εποπτείας ιδιωτικής ασφάλισης οι ασφαλιστικές εργασίες της εταιρείας έχουν ακυρωθεί, τα στοιχεία της έχουν δεσμευτεί, ενώ απαγορεύτηκε και η έκδοση νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων.

Ειδικότερα, μετά τον ετήσιο έλεγχο οικονομικής χρήσης 2009 διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία – μετοχών και ομολόγων – στον ισολογισμό της, ύψους 42.032.182,64 ευρώ. Ακόμη ανακλήθηκαν οι χορηγηθείσες εκθέσεις ελέγχου για τη χρήση 2009 καθώς και για όλες τις προηγούμενες χρήσεις, δεδομένου ότι η έκδοσή τους στηρίχθηκε σε ψευδή δεδομένα.

Πηγή: Σκάι