Στις εφορίες πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα για την περαίωση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στις ΔΟΥ για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στις περιπτώσεις όπου έως και την 10-11-2010 δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ads

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις περιπτώσεις αυτές η έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος θα πρέπει να γίνει μέχρι την 29/11/2010, ενώ η αποδοχή των σημειωμάτων αυτών τους επιτηδευματίες και η υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να γίνει το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του εκκαθαριστικού από τη ΔΟΥ.

Παράταση της προθεσμίας πληρωμης ζητά ο ΕΣΠ

Παράταση της προθεσμίας πληρωμής της περαίωσης μέχρι το τέλος του έτους ζητά από το υπουργείο Οικονομικών ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ), με αφορμή αιτήματα που δέχθηκε από μεγάλο αριθμό μελών του.

Ads

Στη σχετική επιστολή του συλλόγου προς το υπουργείο σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα πολλοί επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης ή ενώ τα έχουν λάβει, λόγω της οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Επίσης, ζητάει να υπάρξει μέριμνα για όσους επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει τα σχετικά σημειώματα, προκειμένου με αίτησή τους να συμπεριληφθούν στην διαδικασία ενώ αναφέρει ότι η χρηματοδότηση της περαίωσης μέσω τραπεζών με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ ή του νέου ΕΤΕΑΝ «ενώ είχε εξαγγελθεί, εν τούτοις δεν έχει προχωρήσει ποτέ στην πράξη, κυρίως λόγω απροθυμίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».