Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το παρών στην πορεία αλληλεγγύης στον Μάριο Ζέρβα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Ο Μάριος συνελήφθη στη διαδήλωση της 11ης Μαρτίου και έκτοτε παραμένει φυλακισμένος παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή του.

Ads

Η πορεία διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Μάριο Ζέρβα και κεντρικό της σύνθημα ήταν: «Ούτε μέρα παραπάνω στην φυλακή – η απεργία δεν ποινικοποιείται». Αίτημα των συμμετεχόντων ήταν η άμεση αποφυλάκιση και η παύση της δίωξης του Μάριου.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας μπροστά στα Προπύλαια, ενώ έγινε και ρίψη κρότου λάμψης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία περαστικό από κρότου λάμψης, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Διαδηλώσεις με τα ίδια αιτήματα είχαν προγραμματιστεί το απόγευμα της Πέμπτης σε 10 πόλεις της Ελλάδας, με σημεία προσυγκέντρωσης τα: Αθήνα – Προπύλαια, Θεσσαλονίκη – Καμάρα, Πάτρα – πλ. Όλγας, Λιβαδειά – κεντρική πλατεία, Τρίπολη – πλ. Πέτρινου, Χανιά – κεντρική πλατεία Αγοράς, Ηράκλειο – Λιοντάρια, Σέρρες – πλ. Ελευθερίας, Βόλος – πλ. Αγ. Νικολάου, Κέρκυρα – Άνω πλατεία Κερκύρας. Χθες, πραγματοποιήθηκε πορεία στην Λάρισα.

Ads