Στη Βουλή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του νέου φορέα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ads

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα στον Real FM, o υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής ανέφερε: «Το μαύρο δεν το θέλει κανείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θέλουμε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται… Αυτήν τη στιγμή, θα μπορούσαμε να το είχαμε λήξει αν είχαμε βρει μια συναινετική λύση με τους εργαζόμενους, αυτήν που διαπραγματευόμαστε τώρα. Λοιπόν, αν όλοι συμφωνούμε ότι το θέλουμε, ας εργαστούμε γι’ αυτό…».
 
Το μείζον είναι, σημείωσε ο κ. Καψής, να περάσουμε από αυτή την παλιά ΕΡΤ, που όλοι συμφωνούμε ότι κουβαλούσε πολλές αμαρτίες και αυτό δεν το αρνείται επίσης κανείς, σε μια νέα ΕΡΤ που θα είναι κατοχυρωμένη η ανεξαρτησία της. Και πρόσθεσε: «Θα είναι λιτή, αποδοτική, λειτουργική, χωρίς τις αγκυλώσεις της παλιάς ΕΡΤ».
 
Σε ό,τι αφορά την πρότασή του προς τους εργαζόμενους, ανέφερε: «Θα πάρετε κανονικά τις αποζημιώσεις σας, ελάτε να φτιάξουμε έναν ενδιάμεσο φορέα που θα απασχοληθούν 2.000 άτομα γι’ αυτό το τρίμηνο που θα χρειαστεί να περάσουμε στην καινούργια ΕΡΤ, που και εσείς θέλετε και να προχωρήσουμε κανονικά. Εκεί είναι η διαφορά, αν θέλετε, αυτή τη στιγμή. Το πώς θα συγκροτηθεί αυτός ο ενδιάμεσος φορέας δεν είναι το μείζον».
 
Αναφορικά με τη δομή της νέας ραδιοτηλεόρασης, σημείωσε πως «αυτήν τη στιγμή υπάρχει το “σχέδιο Μόσιαλου” που είχε κατατεθεί το 2011 και προέβλεπε περίπου τρία κανάλια, ένα ενημερωτικό, ένα πιο πολιτιστικό και ένα για εξειδικευμένο κοινό, αλλά το ακριβές οργανόγραμμα, το τι θα περιμένουμε από αυτήν τη νέα δημόσια τηλεόραση, θα προκύψει από μια μελέτη που θα γίνει σε αυτό το τρίμηνο».
 
Στο ερώτημα τι θα γίνει εάν οι εργαζόμενοι επιμείνουν στην κατάληψη, απάντησε: «Ο διαχειριστής και το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσουν με τον δικό τους τρόπο, να εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ. Εμένα, η δουλειά μου είναι να οργανώσω τη νέα τηλεόραση που θα αρχίσει να λειτουργεί -ελπίζουμε- σε ένα τρίμηνο. Εκεί θα ρίξω το βάρος μου, εγώ. Το τι θα γίνει για το ενδιάμεσο διάστημα και ποια λύση θα βρεθεί, θα το δούμε». Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση για άσκηση βίας.