Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στην οποία συμμετείχαν απολυμένοι του Μετρό και αντιπροσωπεία εργαζομένων στα τρόλεϊ. Έπειτα από διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ βρίσκονται πλέον έξω από τη Βουλή, στο πλευρό των συγκεντρωμένων ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων.

Ads

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΣΕ, Νικόλαο Κιουτσούκη, αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο ζητείται «να μην επιτραπεί η απόλυση κανενός εργαζόμενου στον Οργανισμό, ή ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η πώληση ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ σε ιδιώτες».

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ έχουν εξαγγείλει για αύριο νέα 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Αύριο, τη… σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι Μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, γεγονός που σημαίνει ότι τις ώρες της στάσεως εργασίας δεν θα κινηθεί καμιά αμαξοστοιχία κι έτσι δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού θα ματαιωθούν.

Για αύριο από τις 9 το πρωί, έχουν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επιδιώκοντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Ads

Το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΡΓΟΣΕ, μεταξύ άλλων, ζητεί «να σταματήσει η απαξίωση του σιδηροδρόμου και η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΕΡΓΟΣΕ». Τα μέλη του Σωματείου υπενθυμίζουν ότι «ο αριθμός του προσωπικού (350 εργαζόμενοι) στην ΕΡΓΟΣΕ παραμένει σταθερός από το 2000 και ότι τα οικονομικά αποτελέσματα τής έως τώρα πορείας της εταιρείας, καταγράφουν μόνον θετικούς ισολογισμούς και επομένως δεν δημιουργούνται ελλείμματα».

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, με 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.