Στην Κίνα θα ταξιδέψει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις 15 έως τις 19 Μαϊου ύστερα από πρόσκληση του Κινέζου ομόλογού του Λι Κεκιάνγκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι το ενδεχόμενο νέων κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ads

 
Ο Αντώνης Σαμαράς θα συνοδεύεται, όπως και κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ, από κλιμάκιο επιχειρηματιών και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα συζητηθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των μεγάλων λιμανιών, καθώς το φαίνεται να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον μεγάλων ασιατικών επιχειρηματικών ομίλων.
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο δεύτερος ευρωπαίος ηγέτης που θα συναντηθεί με την κινεζική ηγεσία μετά τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. 

Όπως ανακοινώθηκε κατά την πενθήμερη επίσκεψη στην Κίνα τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν:
 
«Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης καθώς επίσης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης και ομάδα 50 Ελλήνων επιχειρηματιών»