Πάνω από το 13% εκτοξεύτηκε η απόδοση των ελληνικών ομολόγων με το spread τους σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα έφθασε μετά το μεσημέρι στις 985 μονάδες βάσης. Το πρακτορείο Bloomberg αποδίδει την αύξηση του spread στα σενάρια για αναδιάρθρωση που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν.

Ads

Η απόδοση των διετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου αυξήθηκε κατά 77 μονάδες βάσης στα 18,22%, ενώ των πενταετών ομολόγων έφθασε στο 17,77% – αυξημένο κατά 78 μονάδες βάσης – που είναι το υψηλότερο επίπεδο από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ

Στα ύψη και η απόδοση των 5ετών ομολόγων της Πορτογαλίας, η οποία αυξήθηκε στο 10,47%, ενώ το spread των 10ετών ομολόγων της χώρας έφθασε στις 545 μονάδες βάσης, που είναι το υψηλότερο από την καθιέρωση του ευρώ. Σημαντική αύξηση, σύμφωνα με το Reuters, κατέγραψαν και τα ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Εν τω μεταξύ, πτωτική είναι η πορεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 1.497,52 μονάδες καταγράφοντας απώλεις 2,19%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 49,243 εκατ. ευρώ.

Ads

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,56%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,16% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,52%.