Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αλλαγές σε ΟΣΕ και ΟΑΣΑ.

Ads

Τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός σταματούν τα δρομολόγια από τις 11.00 μέχρι τις 16.00, ενώ το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τράμ τραβούν χειρόφρενο από τις 12.00 και έως τις 16.00 επίσης.

Προαστιακός και ΟΣΕ θα επαναλάβουν τη στάση εργασίας και την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου πραγματοποίησαν εργαζόμενοι ενόψει της συζήτησης του σχεδίου εξυγίανσης του Οργανισμού. Στις 12:00 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Ads

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των εργαζόμενων στον ΟΣΕ με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της οποίας ο υπουργός διευκρίνισε πως «Θα πρέπει να ξεβολευτείτε όλοι». Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ωστόσο, επιμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου και στην έναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση. Σε ψήφισμα με τα αιτήματά τους που επέδωσαν στον υπουργό, προανήγγειλαν εμμέσως κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.