Κατά των επικείμενων απολύσεων στο δημόσιο διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας δημόσιοι υπάλληλοι, έπειτα από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. Στάση εργασίας στο δημόσιο τομέα από τις 12:00 το μεσημέρι και έως τη λήξη της βάρδιας

Ads

Αρχικά οι δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος από όπου ξεκίνησαν πορεία με πρώτο σταθμό τη Βουλή και δεύτερο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΟΛΜΕ που έχει κηρύξει στάσεις εργασίας (στη λήξη της πρωινής και στην αρχή της απογευματινής βάρδιας) προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών.
 
Με την πορεία των δημόσιων υπαλλήλων ενώθηκε και η πορεία των νοσοκομειακών γιατρών που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρίκας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υιοθετεί πλήρως τις καταστροφικές πολιτικές της τρόικας που οδηγούν στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών υπηρεσιών».
 
Αναφερόμενος στο θέμα των επίορκων υπαλλήλων ο κ. Τσικρίκας επισήμανε ότι «έπρεπε να έχουν απολυθεί από χθες αλλά αυτό δεν έχει γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης».
 
Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του με την αυτοδίκαιη αργία υποστηρίζοντας ότι «παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας και το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο».
 
Τέλος προανήγγειλε ότι η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις συνεργαζόμενη με τις ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα και τα συνδικάτα του ευρωπαϊκού Νότου και κάλεσε τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την 1η Μαΐου.

Ads