Ads

«Μονομερή -γι’ αυτό- και άδικα» χαρακτηρίζει τα προωθούμενα οικονομικά μέτρα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθεί ο 14ος μισθός», διότι αυτό «θα σημαίνει ήττα για τους εργαζόμενους». Επιπλέον, μιλώντας στο tvxs.gr, επισημαίνει ως «παθογένεια στο πελατειακό σύστημα» τα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων.

Ο κ. Παπασπύρος τονίζει ότι το Ταμείο Πρόνοιας βρίσκεται «σε κατάσταση αναστολής πληρωμής» του εφάπαξ ποσού συνταξιοδότησης (17 μήνες καθυστέρηση) και αναδεικνύει ως «μείζον ζήτημα» τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα στην ασφάλιση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «δεν εισάγει διάκριση η (συνταξιοδοτική) παροχή στη γυναίκα».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ εκφράζει σκεπτικισμό αναφορικά με την επιλογή της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. Παράλληλα, θεωρεί αναγκαία την υψηλή συμμετοχή στην απεργία της 24ης Φεβρουαρίου «για την προστασία της κοινωνικής συνοχής».

Ads

Πάντως, ερωτηθείς αν αισθάνεται «προδομένος» από το ΠΑΣΟΚ, απαντά ότι «δεν τίθεται στις σημερινές συνθήκες ένα τέτοιο ζήτημα», δηλώνει ότι σήμερα «περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο καθένας πρέπει να είναι προσηλωμένος σε αυτό που υπηρετεί», δηλαδή εν προκειμένω «στην αιχμή των εργασιακών προβλημάτων», και προσθέτει: «άλλωστε το ίδιο το κυβερνών κόμμα, με ειλικρίνεια, απάντησε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική που είχε υποσχεθεί παραμονές των εκλογών».

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη την οποία παρέθεσε στο TV Χωρίς Σύνορα, δύο ημέρες πριν από την 24ωρη γενική απεργία των συνδικάτων, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος:

«Παθογένεια στο πελατειακό σύστημα τα επιδόματα»

«Δεν εισάγει διάκριση η (συνταξιοδοτική) παροχή στη γυναίκα»

«Σε κατάσταση αναστολής πληρωμής» το Ταμείο Πρόνοιας

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθεί ο 14ος μισθός»

«Μεγάλη προσοχή» στην εξεταστική για την οικονομία

Σπ.Παπασπύρος: Δεν αισθάνομαι «προδομένος» από το ΠΑΣΟΚ