Στις 150.000 ευρώ ορίστηκε τελικά η εγγύηση για τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση Βατοπεδίου, Γιάννη Αγγέλου, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, όπου είχε προσφύγει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για το θέμα της εγγυοδοσίας.

Ads

Ο πρώην διευθυντής του γραφείου του κ. Καραμανλή θα πρέπει να καταβάλει το ποσό είτε σε μετρητά, είτε βάζοντας υποθήκη ακίνητα ιδιοκτησίας του. Το ποσό πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Αρχικώς στον κ. Αγγέλου είχε επιβληθεί εγγυοδοσία 400 χιλιάδων ευρώ από την ανακρίτρια, ποσό του οποίου την άρση ή την μείωση, λόγω αδυναμίας καταβολής του, είχε ζητήσει με προσφυγή κατά της ανακριτικής διάταξης ο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απιστία. Με νέα διάταξη της κ. Καλού το αρχικό ποσό μειώθηκε στις 300 χιλιάδες ευρώ, με εισαγγελική πρόταση που εισηγούνταν την μείωση της εγγύησης στις 60 χιλιάδες ευρώ. Ο κ. Αγγέλου προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών όπου η Εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών όριζε ποσό εγγύησης τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Το βούλευμα του Συμβουλίου διαπιστώνει σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κ. Αγγέλου, επικαλούμενο τις μαρτυρίες τόσο της Σ. Μαντέλη και του Π. Δούκα ενώπιον της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής, όσο και τις καταθέσεις δημοσιογράφων.

Ads