Δεκάδες κόσμου επισκέφθηκε το Σάββατο το καμένο υποκατάστημα της Marfin Bank επί της οδού Σταδίου, όπου 3 υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους από εμπρησμό. Οι πολίτες αφήνουν ένα λουλούδι, ένα συλλυπητήριο μήνυμα και ανάβουν κεριά στη μνήμη των θυμάτων. Παράλληλα, οι Οικολόγοι Πράσινοι πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το κατεστραμμένο κτίριο.

Ads

Στόχος των Οικολόγων ήταν να εκφράσουν την «ξεκάθαρη αντίθεσή τους στη βία καθώς και τη θλίψη τους για τα 3 θύματά της». Οι διαδηλωτές φορώντας λευκές μάσκες και κρατώντας πανό που έγραφαν «κανείς δεν μπορεί να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές» και «φτάνει πια με τη βία, την αδιαφορία, τη σιωπή», εξέφρασαν την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στη βία καθώς και τη θλίψη τους για τους τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους που δολοφονήθηκαν από κουκουλοφόρους την περασμένη Τετάρτη.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Ν. Χρυσόγελος, που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, δήλωσε ότι «η απάντηση στη κρίση αλλά και στα άδικα μέτρα της κυβέρνησης πρέπει να είναι δημοκρατική, ειρηνική και με τη συμμετοχή των πολιτών έτσι ώστε πραγματικά να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά, δημοσιονομικά και πολιτικά προβλήματα της χώρας».

Σε σχετική ανακοίνωση, οι Οικολόγοι αναφέρουν: «Νιώθουμε όλοι θύματα της βίας. Καλούμε, όμως, και την κοινωνία, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν με ξεκάθαρο τρόπο την αντίθεσή τους στη βία, όπως και να εκφράζεται όπως και αν προσπαθεί να δικαιολογηθεί. Καμία δικαιολογία για τη χρήση βίας ιδίως όταν είτε σκόπιμα είτε από αδιαφορία οδηγεί σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η βία δεν αποτελεί λύση, αντιθέτως οδηγεί σε μεγαλύτερα αδιέξοδα. Η οργή της κοινωνίας πρέπει να μετασχηματιστεί σε διάθεση για συνειδητές αλλαγές όλων όσα μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση».

Ads

Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα της βίας, έξω από την τράπεζα και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Η πρωτοβουλία ανήκει σε πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.