Αργά το βράδυ της Τετάρτης οι εργοδοτικοί φορείς κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία προβλέπει απόκλιση αμοιβών έως και 12% στις επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών και δια χρονικό διάστημα έως 2 έτη. Τα δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου ανέφεραν ότι στα παραπάνω συμφώνησε και η ΓΣΕΕ, ωστόσο η Συνομοσποδία διαψεύδει τα περί συμφωνίας με τους εργοδοτικούς φορείς, με δηλώσεις τόσο του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας, Βαγγέλη Μπουζούλα, όσο και του προέδρου Γιάννη Παναγόπουλου.

Ads

Εκπληξη και αγανάκτηση εκφράζει ο γ.γ. της ΓΣΕΕ για τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας παρατήρησε με δηλώσεις του στον Βήμα FM: «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται», επαναλαμβάνοντας παράλληλα την αντίθεση της ΓΣΕΕ στην πρόταση για περικοπή μισθών και επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υπερισχύουν των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

«Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση, ενημερώνομαι σήμερα από τον έντυπο ηλεκτρονικό και ΜΜΕ ότι οι “κοινωνικοί εταίροι” κατέληξαν χθες σε συμφωνία με την Υπουργό Εργασίας, ότι συνομολόγησαν για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 12% και πως επίκειται σχετική νομοθετική ρύθμιση», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ Μπουζούλας και επισημαίνει: «Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η κ. Κατσέλη συμφώνησε τηλεφωνικά (!) με τους συνδικαλιστικούς φορείς τους οποίους δεν κατάφερε να δει χθες το απόγευμα λόγω της κατάληψης του ΠΑΜΕ στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι προσκληθήκαμε, ως ΓΣΕΕ , από την κ. Κατσέλη αλλά δεν καταφέραμε να συναντηθούμε λόγω της κατάληψης. Από ΄κει και πέρα , ούτε συνομίλησα/συνομολόγησα σε συμφωνία μαζί της τηλεφωνικά, ούτε ήταν ποτέ δυνατόν να μιλήσω για τόσο σοβαρά ζητήματα από το τηλέφωνο. Πόσο μάλλον να καταλήξω σε συμφωνία μείωσης των αποδοχών των εργαζόμενων!».

«Ουδέποτε συναντήθηκα με κοινωνικούς φορείς για το ως άνω θέμα», υπογραμμίζει ο γ.γ. της ΓΣΕΕ και καταλήγει: «Αγνοώ από πού εκπορεύεται τέτοιου είδους ενημέρωση, η οποία δεν τιμά το Συνδικαλιστικό Κίνημα, προσβάλλει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, όταν διαχέεται στην ατμόσφαιρα η θέση, πως κυβέρνηση και συνδικάτα συνομολογούν σε μειώσεις μισθών».

Ads

«Οι τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές», λέει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ: «Ο ΣΕΒ αξιώνει να είναι αποκλειστικά οι καπιταλιστές αυτοί που θα ρυθμίζουν πόσες ημέρες – ποιες ημέρες – πόσο θα αμείβονται αυτοί που θα εργάζονται. Ξεδιπλώνει καθημερινά το όραμά του, όχι απλά για φτηνή, αλλά για τσάμπα χρησιμοποίηση της εργατικής τάξης», και «η κυβέρνηση δίνει συγχαρητήρια στο ΣΕΒ για τις δημιουργικές του προτάσεις και κάνει νόμο τις επιθυμίες του ακόμα και με την επιβολή των όπλων, όπως έκανε με τους ναυτεργάτες».

«Πολύτιμο δεκανίκι και νομιμοποιητής αυτής της αθλιότητας χειροτέρευσης των όρων απασχόλησης και αμοιβής των εργαζομένων», υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, «και πάλι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ». «Όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και το κεφάλαιο γίνεται επιθετικότερο, τόσο ο ρόλος της γίνεται ακόμα πιο αντεργατικός και άθλιος», επισημαίνει και καλεί τις Διοικήσεις των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων Συνδικάτων να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, τη στάση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

«Το μπλοκάρισμα της συνάντησης – διαπραγμάτευσης στο υπουργείο διευκολύνει να περάσουν ατόφιες οι απαιτήσεις της τρόικας και του ΣΕΒ», δήλωνε χθες η ΓΣΕΕ για την κίνηση του ΠΑΜΕ. «Την ώρα που διαπραγματευόμαστε για να μην υπάρξει παράδοση άνευ όρων στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, κάποιοι επενδύουν στην αστάθεια και στο χάος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημ. Ασημακόπουλος.

Η οριστική ρύθμιση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που φέρεται να “έκλεισε” σε διαβουλεύσεις μεταξύ των φορέων της εργοδοσίας και της Λούκα Κατσέλη προβλέπει:

  • Πρώτον, οι αμοιβές των επιχειρησιακών συμβάσεων θα μπορούν να αποκλίνουν σε ποσοστό ως και 12% από τις κλαδικές.
  • Δεύτερον, η χρονική διάρκεια ισχύος των επιχειρησιακών συμβάσεων που θα αποκλίνουν από την κλαδική δεν θα ξεπερνά το ένα συν ένα έτος, ενώ η επιχείρηση θα δεσμεύεται ότι στο διάστημα αυτό δεν θα γίνονται απολύσεις.
  • Τρίτον, η διαπραγμάτευση για τη νέα σύμβαση θα γίνεται από το εργοστασιακό σωματείο στις μεγάλες επιχειρήσεις. Στις επιχειρήσεις με προσωπικό από 20 ως 50 άτομα θα απαιτείται πλειοψηφία 2/3 και στις μικρότερες επιχειρήσεις τον ρόλο της μεσολάβησης θα αναλαμβάνει το κλαδικό σωματείο.

Όπως δήλωσε στη Βουλή η Λ. Κατσέλη, το νομοσχέδιο θα προβλέπει:

  • Την προώθηση της μεγαλύτερης ευελιξίας σε μισθούς και ωράρια και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα υπερισχύουν, στο εξής, οι επιχειρησιακές συμβάσεις, στις ζημιογόνες επιχειρήσεις. «Η δυνατότητα απόκλισης μιας επιχειρησιακής σύμβασης από τις αντίστοιχες κλαδικές αποτελεί νόμο του κράτους. Αυτό που ερχόμαστε να ρυθμίσουμε είναι τον τρόπο και το εύρος της εφαρμογής τους για να μην υπάρχουν ανεξέλεγκτες μειώσεις μισθών», δήλωσε η υπουργός.
  • «Πρόθεσή μας είναι να επιτευχθεί ευρύτερη συναίνεση στις ρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι μεγάλες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ελεγχόμενη ευελιξία στη διαμόρφωση του μισθού, αλλά με όρους που θα αποτρέψουν μία ανεξέλεγκτη εφαρμογή», κατέληξε.
  • Την αλλαγή του θεσμού της μεσολάβησης και διαιτησίας, που είναι ήδη σε διαβούλευση. «Εχουν ήδη συμφωνηθεί σε γενικές γραμμές από τους κοινωνικούς εταίρους οι ρυθμίσεις και υπάρχει σύγκλιση απόψεων», υπογράμμισε η υπουργός μολονότι οι εμπειρογνώμονες του ΟΜΕΔ θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά «γκρίζα» σημεία (όπως η απαγόρευση έκδοσης αποφάσεων για εργασιακούς όρους, πλην των μισθών, σε ομοιο-επαγγελματικές και επιχειρησιακές συμβάσεις που συγκρούεται με το Σύνταγμα, η πρόβλεψη για κατάργηση ύστερα από οκτώ χρόνια του δικαιώματος της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία κ.α.).

«Σε πείσμα των κατ’ επάγγελμα αρνητών της κοινωνικής συνεννόησης, οι κοινωνικοί εταίροι δεν απεμπόλησαν σήμερα το δικαίωμα και χρέος τους να συζητούν και να αναζητούν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος και πρόσθεσε πως «Πεποίθησή μου είναι ότι οι κοινωνικοί εταίροι διαθέτουν την απαιτούμενη νηφαλιότητα για να συγκλίνουν στα εργασιακά ζητήματα που ανακύπτουν μέσα από την εφαρμογή του Μνημονίου -με στόχο την προστασία της απασχόλησης και τη στήριξη της ανάπτυξης».

Αλλαγές στο ασφαλιστικό σε 2 χρόνια

Εκτός από τους ευέλικτους μισθούς, ανά επιχείρηση, «ευελιξία» έρχεται και στις συντάξεις. Η υπουργός, μιλώντας στην Επιτροπή, υπενθύμισε ότι ο ασφαλιστικός νόμος ορίζει ότι ανά δύο χρόνια θα γίνεται «επικαιροποίηση» των αναλογιστικών μελετών για όλα τα Ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι αν οι συνταξιοδοτικές δαπάνες ξεφύγουν πάνω από το όριο που έχει τεθεί (έως 2,6% του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια και έως το 2060) θα λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα για τις συντάξεις, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κ.ά.

Η υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης δήλωσαν, πάντως, ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμες οι αναλογιστικές μελέτες για τα τρία Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ), ενώ στις 15 Ιανουαρίου θα παραδοθεί και η αναλογιστική μελέτη για το Δημόσιο, δίνοντας μία πλήρη και κατατοπιστικότατη εικόνα για τις συντάξεις στο Δημόσιο.

Η ηγεσία του υπουργείου απέκλεισε, με τα έως σήμερα δεδομένα και για τα επόμενα δύο χρόνια, κάποια νέα «παρέμβαση» στο Ασφαλιστικό πέραν όσων ήδη προβλέπονται για τις επικουρικές συντάξεις (θα μειωθούν στα ελλειμματικά ταμεία), τον περιορισμό της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών, τον επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων κ.α. Η Λ. Κατσέλη δήλωσε ακόμη ότι «μέχρι τον Απρίλιο θα έχει επεκταθεί σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ θα επανασχεδιαστούν και όλα τα κοινωνικά προγράμματα».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε ότι ενεργοποιούνται άμεσα τα δύο πρώτα κοινωνικά ΚΕΠ στο υπουργείο και στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων «για να καλυφθεί το κενό πληροφόρησης των πολιτών σε ζητήματα εργασίας, ασφάλισης και συντάξεων». Για την ευρύτερη κάλυψη των αναγκών, τα δύο κοινωνικά ΚΕΠ που θα βρίσκονται στην Αθήνα (οδός Σταδίου και οδός Πειραιώς) θα συνδεθούν με τα ΚΕΠ των δήμων έτσι ώστε να υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Διαβάστε επίσης:
Εργασία και το Σάββατο ζητά ο ΣΕΒ

Φωτογραφία: Flickr/ By AndreJenny.com