Σε συμπόρευση ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών καλεί το ΚΚΕ τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, και όλους όσοι στήριξαν τις ελπίδες τους στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, με διακήρυξη που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα.

Ads

«Βασική θέση του ΚΚΕ είναι ότι οι τοπικές εκλογές είναι μία μεγάλη ευκαιρία και σας καλούμε να συμβάλετε με την ψήφο και τη δράση σας, ώστε να γίνει μια νέα αρχή πολιτικής και ιδεολογικής απεξάρτησης από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και την ΕΕ με την υπερψήφιση των συνδυασμών της ‘Λαικής Συσπείρωσης’ που στηρίζει το ΚΚΕ», αναφέρεται στη διακήρυξη, ενώ το ΚΚΕ ζητά την τιμωρία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις εκλογές .

Εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ετών που οδήγησαν στην σημερινή κρίση, το κόμμα ήταν αυτό που έλεγε στην αλήθεια στον ελληνικό λαό σημειώνοντας ότι «η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όχι αποτέλεσμα της μιας ή της άλλης διαχείρισης, της ικανότητας ή ανικανότητας των διαχειριστών και προσθέτει ότι το μνημόνιο περιέχει μέτρα που έχουν αποφασιστεί εδώ και 20 χρόνια στην ΕΕ, με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και έχουν αποτυπωθεί σε αποφάσεις, συνθήκες και στα προγράμματα των κομμάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων».

Στην κριτική που ασκεί στα κόμματα, το ΚΚΕ τονίζει ότι η ΝΔ ψεύδεται όταν λέει ότι είναι κατά του μνημονίου, επειδή δεν το ψήφισε στη βουλή. Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι το σέβεται, αλλά η ΝΔ «συμφωνεί και υποστηρίζει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών που απαιτούν την πλήρη υλοποίησή του. Και για τη ΝΔ, η ΕΕ και το ΔΝΤ αποτελούν συμμαχίες στρατηγικής σημασίας».

Ads

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι με χρεοκοπημένα ιδεολογήματα οδηγεί στον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων, εμποδίζοντας την ριζοσπαστικοποίηση του λαού. Επίσης υποστηρίζει ότι με τη στάση του δημιουργεί σύγχυση ότι τη λύση για το λαό θα τη φέρει η λεγόμενη συνεργασία αριστερών δυνάμεων, ή συμμετοχή σε κυβέρνηση και ότι υπάρχει φιλολαϊκή λύση χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Αναφερόμενη και στην εσωκομματική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αναφέρει ότι πέρα από το ότι χωράει μεγάλη συζήτηση για το τί είναι και τί δεν είναι «αριστερά» σήμερα, «ούτε μεταξύ τους, στην ίδια συμμαχία, δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Ο πολιτικός τους χώρος δεν είναι φερέγγυος. Εντελώς καιροσκοπικά πότε γέρνει «δεξιά» πότε γέρνει «αριστερά».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους δράσουν από κοινού στα μέτωπα συσπείρωσης, στα οποία ήδη συμμετέχουν λαϊκές δυνάμεις πέρα από το ΚΚΕ, ενώ θεωρεί βέβαιο ότι «τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σας εμποδίσουν να κάνετε αυτό το βήμα» γιατί «θα χρησιμοποιήσουν τον αντικομμουνισμό, τη λάσπη και τις συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος, ακόμα και προβοκάτσιες».