Σε ρήξη έρχονται ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ μετά την απόφαση της δεύτερης να κηρύξει απεργία την Τρίτη. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος σχολιάζοντας τη στάση της ΑΔΕΔΥ απέναντι στους καθηγητές έκανε λόγο για «κοροϊδία». Υπενθυμίζεται πως μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των καθηγητών η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 17/5 ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

 
Μιλώντας στη Ναυτεμπορική ο Νίκος Παπαχρήστος τόνισε πως «οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη». «Θεωρούμε κοροϊδία την απόφαση της ΑΔΕΔΥ» για απεργία την Τρίτη (14/5), πρόσθεσε. 
 

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς όπως είπε «στο επίκαιρο και κρίσιμο για όλη την κοινωνία ζήτημα της ομαλής διεξαγωγής των πανελλήνιων εξετάσεων, που ενδιαφέρει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, υπήρξε συμφωνία».

Ads

 
«Κανείς δε μπορεί να παίζει με τα όνειρα και τις αγωνίες των παιδιών», δήλωσε και ανέφερε πως η ΑΔΕΔΥ τάχθηκε κατά της παρεμπόδισης των πανελλαδικών εξετάσεων.
 
Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της επανέλαβε πως «έχει ταχθεί με σαφήνεια κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων» και πρόσθεσε ότι «η ΟΛΜΕ με την ακραία συνδικαλιστική επιλογή της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση «προληπτικής» επιστράτευσης, διαμορφώνουν συνθήκες επιζήμιας έντασης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους».
 
Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει την άποψη πως «υπάρχει δυνατότητα και πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου να λυθούν οι διαφορές με συναίνεση. Η λύση είναι η κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς επιστράτευση και στη συνέχεια ο ουσιαστικός διάλογος ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη όσες ενστάσεις είναι δικαιολογημένες και μπορούν να αντιμετωπιστούν».