Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας «στη σκληρή συνταγή λιτότητας που υπαγορεύει η τρόικα». Συγκεκριμένα το τριτοβάθμιο σωματείο αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στις 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια ενάντια στις επιλογές της Κυβέρνησης για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ads

Επιπλέον προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας (8.30 π.μ. – 12.30 μ.μ) την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 συμπαραστεκόμενη στους συμβασιούχους και στο συλλαλητήριο που οργανώνουν την ίδια ημέρα έξω από τον Άρειο Πάγο και αποφάσισε της συμμετοχή της στο συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας για τις αυξήσεις σε εισητήρια, διόδια και είδη πρώτης ανάγκης την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011.

Προχωρά επίσης, στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την ενιαία αγωνιστική κινητοποίηση και με τα Συνδικάτα του Ιδιωτικού Τομέα.

Στη σχετική της ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που πρώτοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των πολιτικών του μνημονίου, κατασυκοφαντήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο κυβερνητικών, αλλά και κυρίαρχων κύκλων ως “μαύρα πρόβατα” της ελληνικής οικονομίας, είναι σήμερα αντιμέτωποι με νέα επιδρομή σε βάρος των ασφαλιστικών, μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων και με νέο κύκλο ιδιωτικοποίησης “κοινωνικών υπηρεσιών” και φορέων».

Ads

«Ταυτόχρονα» προστίθεται «το φως της δημοσιότητας βλέπουν διαρκώς σενάρια για νέο “κούρεμα” των συντάξιμων αποδοχών, στο πεδίο της επικουρικής ασφάλισης αυτή τη φορά, διαμόρφωσης ενός νέου μισθολογίου που θα περικόπτει οριζόντια τις αποδοχές τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες, οι έκτακτοι συνεχίζουν να ζουν στο καθεστώς της ομηρίας και των απολύσεων».