Σε διαθεσιμότητα τέθηκε γυναίκα αστυνόμος Α’, που υπηρετεί σε τμήμα της Αθήνας, κατηγορούμενη για υπεξαίρεση χρημάτων και τιμαλφών στην υπηρεσία της, που ανήκαν σε άτομα τα οποία πέθαναν αιφνίδια.

Ads

Σε βάρος της αξιωματικού της ΕΛ. ΑΣ σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ διατάχθηκε και ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνόμος χειριζόταν δύο περιπτώσεις για αιφνιδίους θανάτους για τους οποίους συντάχθηκαν εκθέσεις κατασχέσεως για χρήματα και χρυσαφικά τα οποία όμως δεν κατατέθηκαν ποτέ στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στη μία περίπτωση στο σπίτι του θανόντος βρέθηκαν 1.737 ευρώ και δύο τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις συνολικά 185.000 ευρώ, στη δεύτερη περίπτωση είχαν βρεθεί 380 ευρώ, ένα βιβλιάριο μισθοδοτικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο, ένα βιβλιάριο καταθέσεων με 15.507 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Από την έρευνα που διεξήχθη προέκυψε ότι η αστυνόμος κράτησε τα χρήματα, τα τιμαλφή και τα βιβλιάρια τα οποία μόλις αποκαλύφθηκε τι συνέβη τα επέστρεψε και τα έδωσε στον διοικητή του τμήματος. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ads