Σήμερα, ο διευθυντής του περιοδικού “10%” και ακτιβιστής του gay κινήματος Λύο Καλοβυρνάς θα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, λόγω της αγωγής του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του. Ο Λύο Καλοβυρνάς μίλησε στο TV Χωρίς Σύνορα για τη δίκη αλλά και για τη ρητορική του μίσους που καλλιεργεί μερίδα των ιεραρχών.

Ads

Ο μητροπολίτης ζητά αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για άρθρο του Καλοβυρνά στο περιοδικό, το οποίο έκανε λογοπαίγνιο με τις λέξεις “παπάδες” και “παπάρες”.

Αφορμή για το καυστικό σχόλιο υπήρξε η τοποθέτηση του Σεραφείμ, τον Ιούνιο του 2008 όταν, σχολιάζοντας τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, είχε πει πως ο ηθοποιός είναι ο ίδιος υπαίτιος για την δολοφονία του καθώς πίεσε τον δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος επειδή δεν είναι «τέτοιος» αμύνθηκε. Είπε ακόμα ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων».

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση συμπαράστασης στον Λύο Καλοβυρνά από την Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 4, αίθουσα 1), στις 10 το πρωί.

Ads