Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα κληθεί να απολογηθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς για την κίνησή του να ουρήσει μπροστά στην είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετάδοση τουρκικών σίριαλ ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ads

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στην κλήση της Επιτροπής. «Κάποιοι υποκριτές μου ζητούν να δώσω εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την διαμαρτυρία στο Mega. Δεν πάω πουθενά, τέρμα ως εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων.
 
Η κίνηση του κ. Παππά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν χθες με ανακοινώσεις τους το περιστατικό.
 
«Η φασιστική συμπεριφορά δεν πρέπει να υποτιμάται και όταν εκφράζεται με γελοίο τρόπο, όπως στην περίπτωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά έξω από το Mega», σχολίασε με σημερινή του ανακοίνωση το ΚΚΕ.
 
Για «άθλια επίθεση που αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης» έκανε λόγο από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
 
«Η χυδαία συμπεριφορά των ταγμάτων εφόδου των χρυσαυγιτών που με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο ασχημόνησαν στη συγκέντρωση,  έκαψαν μια τουρκική σημαία και πέταξαν κεσεδάκια με ταραμοσαλάτα στην είσοδο των γραφείων του καναλιού, αποδεικνύει το μέγεθος της επικινδυνότητας της Χρυσής Αυγής και την ανάγκη να σημάνει συναγερμός στο  δημοκρατικό κόσμο», επισήμανε η Ένωση με ανακοίνωσή της.
 
«Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που ανέξοδα και θεατρικά σηκώνουν τσεκούρια, φραστικά ή πραγματικά, ας κατανοήσουν επιτέλους ότι στη σύγχρονη εποχή δεν καίγονται βιβλία και δεν ασκείται από κανέναν λογοκρισία, όπως στην σκοτεινή γκεμπελική περίοδο, που θέλουν οι νεοφασίστες να μας επιβάλλουν και πάλι», πρόσθεσε.