«Η κυβέρνηση σκοτώνει την ανάπτυξη με την ασφυξία που έχει προκαλέσει στην αγορά, τορπιλίζει την ανταγωνιστικότητα με τους φόρους που επιβάλλει, αλλά πάνω απ’ όλα διαλύει την κοινωνική συνοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΔΑΚΕ, ενώ επανέλαβε πως «μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση είναι η ανάπτυξη».

Ads

«Το ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνει ότι τα χρήματα που κόβει από χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, θα το ξόδευαν στην αγορά», πρόσθεσε και τάχθηκε κατά των οριζόντιων περικοπών, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και στο κλείσιμο μαγαζιών λόγω μειωμένης ζήτησης.

Αναφερόμενος στη ΔΑΚΕ, δήλωσε περήφανος για το ρόλο και τη στάση της, σημειώνοντας ότι αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στη ΝΔ και την κοινωνία. «Αυτό το δίαυλο, τον θέλουμε ανοιχτό, το θέλουμε ζωντανό, το θέλουμε αμφίδρομο», τόνισε.

Σημειώνεται ότι νέος πρόεδρος της ΔΑΚΕ εξελέγη ο Νίκος Κουτσούκης, γγ των εργαζομένων στον ΟΣΕ. Κατά τη συνεδρίαση της ΔΑΚΕ επανεπιβεβαιώθηκε η απόφαση της ΔΑΚΕ να μην επιστρέψει στο προεδρείο της ΓΣΕΕ, εκτός και αν όπως τονίσθηκε, αναλάβει πρωτοβουλία η ΠΑΣΚΕ, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια στην λειτουργία της ομοσπονδίας.

Ads

«O κ. Σαμαράς για άλλη μια φορά, με “φιλολαϊκό” πρόσωπο, αναφέρθηκε σε όλους και για όλα. Με γενικότητες, αοριστίες, ανεύθυνους αφορισμούς, με παντελή έλλειψη μνήμης και χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόταση συνεχίζει την τακτική του “ψαρέματος στα θολά”. Επανέλαβε μονότονα το περιβόητο μείγμα πολιτικής της Ν.Δ. για ανάπτυξη, για ανάκαμψη, χωρίς όμως να προτείνει το οτιδήποτε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά.

«Η κυβέρνηση, αντίθετα, με πλήρη υπευθυνότητα και σχέδιο συνεχίζει τη δημοσιονομική τακτοποίηση, ως απαραίτητη προϋπόθεση του σοβαρού σχεδίου μας για να ανάπτυξη, το οποίο αποφασίσαμε στοχευμένα και ήδη υλοποιούμε. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι ότι με απλουστευτικές και ανυπόστατες αναλύσεις δεν λύνονται τα μεγάλα προβλήματα του τόπου», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.