Μετά τη σημερινή, κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, αποφασίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί για την πορεία των κινητοποιήσεων τους. Ο υπουργός θα συναντηθεί στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

Ads

Θα προηγηθεί συνάντηση του κ.Ραγκούση στις 10.00 με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κάτι που προκάλεσε μάλιστα τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί. Στις συναντήσεις αυτές, ο υπουργός Υποδομών ενδέχεται να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος, οι οποίες-όπως έχει ανακοινώσει-θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω πορεία του διαλόγου. Αντιπροτάσεις θα καταθέσουν οι ιδιοκτήτες ταξί που βασίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ.Λυμπερόπουλος, δήλωσε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την συνάντηση αυτή, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν από τον υπουργό τρεις άξονες δεσμεύσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. «Αν δεν γίνει αυτό δεν κάνουμε πίσω» ξεκαθάρησε. Εν τω μεταξύ, το σωματείο των αυτοκινητιστών πήρε αποστάσεις από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Πειραιά, ωστόσο, ο κ. Λυμπερόπουλος άφησε αιχμές ότι επρόκειτο για προβοκάτσια και συνέστησε προσοχή στους συναδέλφους του.

«Αυτό επιδιώκει από την αρχή η κυβέρνηση και με τη στάση του ο κ. Ραγκούσης, για να μας τελειώσει» επισήμανε, προσθέτοντας ότι κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν μπορεί να τα κάνει αυτά. Ξεκαθάρισε ότι ο κλάδος δεν είναι υπέρ των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν οι κινητοποιήσεις τους στον τουρισμό, ωστόσο τόνισε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των αυτοκινητιστών δεν μπορούν να ελεγχθούν, καθώς «ο κλάδος έχει αγανακτήσει».

Ads