Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την καταγγελία χθες – μέσω Facebook -εκπαιδευτικού, ότι δέχθηκε επίπληξη από γονέα και την διευθύντρια του σχολείου στο οποίο εργάζεται για ισλαμική προπαγάνδα επειδή δίδαξε στην τάξη τον Κεμάλ του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπ. Παιδείας εξετάζει τις καταγγελίες ενώ ερώτηση για το θέμα στον υπ. Παιδείας, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Ads

Tην εντολή για την έρευνα έδωσε ο υφ. Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου στον αρμόδιο διευθυντή εκπαίδευσης προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως έχει συμβεί κάτι τέτοιο και πώς προέκυψε. Πηγές του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται το Βήμα, αναφέρουν ότι ο υφυπουργός ενδιαφέρεται «να ελέγξει αντιπαιδαγωγικές και αυταρχικές συμπεριφορές τέτοιου είδους που εκτός των άλλων προδίδουν πολιτιστική ένδεια».  
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εκπαιδευτικός δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία, ενώ από χθες κυκλοφορούν φήμες πως οι διαμαρτυρίες του γονιού δεν αφορούσαν τον «Κεμάλ», αλλά φωτοτυπία άλλου τραγουδιού που είχε δοθεί στα παιδιά.
 
Στη Βουλή φέρνει με ερώτηση του προς τον υπ. Παιδείας ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιάννης Μιχελάκης, τα περί «ισλαμικής προπαγάνδας» μέσω της διδασκαλίας του τραγουδιού «Κεμάλ» του Μάνου Χατζηδάκη.
 
Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία δασκάλας μουσικής σύμφωνα με την οποία, κατηγορήθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου για ισλαμική προπαγάνδα, επειδή δίδασκε στους μαθητές το συγκεκριμένο τραγούδι.
 
Το περιστατικό καταδεικνύει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το που μπορεί να οδηγήσει το έλλειμμα παιδείας, όταν συνδυάζεται με ακραίες πεποιθήσεις και συμπεριφορές, υπογραμμίζει ο κ. Μιχελάκης και χαρακτηρίζει απογοητευτικό ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί και μάλιστα με διευθυντικό βαθμό, οι οποίοι «ασκούν αυτό το λειτούργημα, έχοντας πλήρη άγνοια τόσο της ιστορίας όσο και του πολιτισμού της πατρίδας μας».
 
«Είναι κυριολεκτικά κωμικοτραγικό το γεγονός ότι η εν λόγω διευθύντρια μπέρδεψε τον ποιητικό Κεμάλ, τον «νεαρό πρίγκιπα της Ανατολής απόγονο του Σεβάχ του Θαλασσινού» κατά τους αξεπέραστους στίχους του Νίκου Γκάτσου, με τον Τούρκο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ, επί των ημερών του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι γενοκτονίες των Ελλήνων και των Αρμενίων» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ.  και  αφού τονίζει πως αποτελεί «μνημείο άγνοιας, φανατισμού και ευήθειας το να υποστηρίζει κάποιος ότι το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιείται ως όργανο ισλαμικής προπαγάνδας» καλεί τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο να πάρει θέση.
 
Διαβάστε επίσης στο tvxs.gr:

Η «δασκάλα του Κεμάλ» μιλά για τον φανατισμό και τη λογοκρισία