Τα επίσημα στοιχεία δαπανών σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου, δείχνουν ότι το 2006 το κόστος ήταν 8.578.661 ευρώ και 79.872 ευρώ σε κινητά τηλέφωνα. Το 2007, μετά από προειδοποιητική επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κώστα Σκιαδά, το κόστος σταθερής τηλεφωνίας μειώνεται σε 5.146.606 ευρώ ενώ της κινητής σε 39.058 ευρώ. Το 2008, το κόστος πηδάει στα 5.929.068 ευρώ για την σταθερή και 82.520 ευρώ για την κινητή αντίστοιχα.

Ads

Το 2009, κατά τη διάρκεια των πρώτων 9 μηνών της υπουργίας του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, ο λογαριασμός φθάνει τα 90.000 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, 29 κινητά τηλέφωνα ήταν χρεωμένα στο υπουργικό γραφείο, 9 στον υφυπουργό κ. Κώστα Κιλτίδη και 14 στον υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο. Επίσης, οι δύο γενικοί γραμματείς και ο ειδικός γραμματέας είχαν στην κατοχή τους ακόμη 14 κινητά.

Γνωστή ήταν η καταχρηστική δράση εντός του υπουργείου στον κ. Κώστα Σκιαδά, γενικό γραμματέα του υπουργείου επί Ν.Δ. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε το Θέμα, ο κ. Σκιαδάς είχε αποστείλει έγγραφο με το οποίο εφιστούσε την προσοχή των προϊστάμενων στα ροζ τηλέφωνα και προειδοποιoύσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρονται σε ένα σημείο του εγγράφου τα παρακάτω: «Παρατηρήθηκε ότι χρεώνονται διάφορες συνδέσεις με προσωπικές κλήσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας, επίσης με κλήσεις προς 090, που στο σύνολο τους δεν πρέπει να βαρύνουν την υπηρεσία». Ακόμη αναφέρονται τα εξής: «Εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων στο γεγονός αυτό, για άλλη μια και πάντως για τελευταία φορά, επειδή από την υπηρεσία θα επιβληθούν κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου υπηρεσιακού παράγοντα».

Με το προηγούμενο του απερχόμενου υπουργείου, η υπουργός κ. Κ.Μπατζελή και ο υφυπουργός κ. Μ.Καρχιμάκης μαζί με τους συνεργάτες τους, θα έχουν στην κατοχή τους μέχρι πέντε κινητά ενώ οι γενικοί γραμματείς μέχρι δύο.

Ads

Πηγή: ΘΕΜΑ του δημοσιογράφου Γιώργου Πετρίδη