Ρατσιστική Επίθεση σε μετανάστη, κοντά στον Σταθμό Λαρίσης, καταγγέλλει η «κοινότητα Αφγανών στην Ελλάδα», συνδέοντας παράλληλα την επίθεση με τη «Χρυσή Αυγή». Ο μετανάστης μεταφέρθηκε με πολλαπλά τραύματα, στο κεφάλι και στο σώμα, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματά.

Ads

Η «κοινότητα Αφγανών στην Ελλάδα» καταγγέλλει πως την Τρίτη (16/08), στο Σταθμό Λαρίσης, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, κοντά στο ΟΣΕ, μεταξύ 21:15 και 21:30, ο αφγανός Αμπούλ Ραχίμ δέχτηκε επίθεση από άγνωστα άτομα, που τον χτύπησαν με μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι και το σώμα. Τον Ραχίμ βρήκαν, λίγο αργότερα, λιπόθυμο κάποιοι συμπατριώτες που περνούσαν από το σημείο της επίθεσης και κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ.

Ο Αμπούλ Ραχίμ, με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, μεταφέρθηκε στο Γ. Γεννηματά, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ του έγιναν και ράμματα πάνω από το μάτι. Η «κοινότητα Αφγανών στην Ελλάδα», η οποία συνδέει το γεγονός με ακροδεξιά ομάδα και τη «Χρυσή Αυγή», σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως η επίθεση στον Ραχίμ είναι «η τελευταία από τις πολλές επιθέσεις από την εν λόγο ομάδα απέναντι σε μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή».

«Ως μεταναστευτική κοινότητα και νομοταγής πολίτες ζητάμε από της αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά που προσβάλουν την έννοια του κράτους δικαίου και της ευνομίας. Ζητάμε από τους πολίτες και μέλη της κοινότητας να καταγγέλλουν κάθε παραβατική συμπεριφορά από όπου και να προέρχεται», καταλήγει η ανακοίνωση της «κοινότητας των Αφγανών στην Ελλάδα».

Ads