Οι δράστες, ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας μαντίλια στο κεφάλι, πέταξαν βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των συγκεντρωμένων Αράβων, που συνηθίζουν να συχνάζουν στην περιοχή, καθώς και εναντίον δύο μίνι μάρκετ με αραβικά προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια έσπασαν. Δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Ads

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι δράστες ωστόσο είχαν εγκαταλείψει το χώρο όταν εκείνη κατέφτασε.

Όπως εξηγεί στο tvxs, ο αδερφός του ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ που δέχτηκε επίθεση, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό, “μετά την επίθεση, ορισμένοι μετανάστες στράφηκαν εναντίον τους και άρχισαν να τους κυνηγούν στην περιοχή. Για να ξεφύγουν, μπήκαν σε μια πολυκατοικία, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται. Η αστυνομία βρίσκεται μέσα στην πολυκατοικία, αλλά ακόμα δεν έχουν βγει, μάλλον για να μην υπάρξουν συμπλοκές”.

Όπως καταγγέλλει ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” που έσπευσε στην περιοχή, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τραυματίες μετανάστες ένας εκ των οποίων φαίνεται σοβαρότερα ενώ δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Όπως τονίζει όλα τα σημάδια της επίθεσης δείχνουν το σχεδιασμό της από τη Χρυσή Αυγή.

Ads

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γιάννης Σηφακάκης, μέλος της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ο οποίος επίσης έφτασε στην περιοχή, τελικά συνελήφθησαν 7 Σύριοι, μεταξύ των οποίων και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος που δέχτηκε επίθεση. Οι συλληφθέντες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης