Άγνωστοι, που επέβαιναν σε ΙΧ, άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών, πίσω από το κτίριο της ΓΑΔΑ και εξαφανίστηκαν. 

Ads

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 09:00 και αμέσως σήμανε συναγερμός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει για έλεγχο. Τότε οι δράστες που επέβαιναν στο όχημα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών. 

Οι αστυνομικοί αντεπέδωσαν τα πυρά, αλλά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Ads

Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα στην οδό Αχαΐας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες.

Σφοδρές επικρίσεις κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια με αφορμή τους πυροβολισμούς διατύπωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος. «Ο υπουργός της Μανωλάδας, του αφιλόξενου Δία, του παροπλισμού του αστυνομικού προσωπικού της χώρας, των δοκιμών της «ΑΥΡΑΣ» στο ΟΑΚΑ και της παράνομης κατάργησης των στρατοπέδων με ταυτόχρονη μετάλλαξή τους σε κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, απέδειξε και πάλι την ανεπάρκειά του», σχολίασε ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 
«Καμία έκπληξη. Είναι ακριβώς ότι περιμένουμε από τον υπουργό που αγνοεί πόσοι λαθρομετανάστες διαβιούν στη χώρα του. Αναμένουμε και απαιτούμε την ελάχιστη από μέρους του ευθιξία», πρόσθεσε.

* Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Τζάμαρου από το FosPhotos