Ανασχηματισμό της κυβέρνησης με σύνθημα την «ανάπτυξη» φέρεται να προετοιμάζει ο πρωθυπουργός. Θα προηγηθεί η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου έλαβε την απόφαση από την Πάρο και ζητούμενα πλέον αποτελούν αφενός αν θα ανακοινωθούν οι αλλαγές πριν ή μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφετέρου η έκταση του ανασχηματισμού.

Η αναμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος θα επικεντρώνεται στον αναπτυξιακό τομέα, εξού και η επικείμενη παρουσίαση του «αναπτυξιακού πακέτου» από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Ως επικρατέστερο σενάριο εμφανίζεται η προώθηση του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Οικονομίας. Άλλωστε, το όνομα της κ. Λούκα Κατσέλη «ακούγεται» ανάμεσα σε άλλα για την περιφέρεια Αττικής, όπως και της κ. Τίνας Μπιρμπίλη.

Ads

Γενικότερα, οι επιλογές για τις εκλογές του Νοεμβρίου θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον επικείμενο ανασχηματισμό, με το ΠΑΣΟΚ να μην ξεκαθαρίζει προς το παρόν αν θα προωθήσει υποψηφιότητες με γνώμονα περισσότερο πολιτικά ή αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Πηγές: Τα Νέα, Έθνος