Τη λύση των πρόωρων εκλογών, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, πρότεινε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ. Όπως υποστήριξε το κόμμα της θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές και μετεκλογικά θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Ads

 

Τόνισε δε, ότι θεωρεί βέβαιο ότι «οι μονοκομματικές κυβερνήσεις θα μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» και ο λαός θα επιβάλει τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ο πρώτος έχει αποτύχει και ο δεύτερος λαϊκίζει.

 

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας και της καταστροφής. Αυτή την ώρα πατριωτικό καθήκον κάθε προσώπου που κατέχει πατριωτικό αξίωμα και δημόσιο βήμα είναι να συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις στην αποφυγή αυτής της εξέλιξης» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση αρνήθηκαν δυστυχώς, να συμφωνήσουν για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ουσιαστικά για να μη θίξουν τις κομματικές πελατείες τους.

Ads

 

Εξέφρασε την άποψη ότι οι εταίροι και δανειστές δεν έχουν καμιά πλέον εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς. «Ο κ. Βενιζέλος γοητεύθηκε από τη φιλολογία Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης και αποπειράθηκε να την εφαρμόσει. Η επαναδιαπραγμάτευσή του, όμως, κράτησε 12 ώρες και έληξε άδοξα μόλις ξύπνησαν οι κοινωνικοί εταίροι την άλλη μέρα το πρωί. Ο κ. Σαμαράς, πλήρως απομονωμένος στην Ευρώπη, κινείται στον αστερισμό των μαγικών συνταγών και το κουτοπόνηρου λαϊκισμού. Η Αριστερά επενδύει στην καταστροφή» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάλεσε επίσης τον κ.Παπανδρέου και τον κ.Σαμαρά να πάψουν να είναι «δέσμιοι» του κ. Φωτόπουλου και του κ. Λυμπερόπουλου, αντιστοίχως. Ταχθηκε πάντως υπέρ της εργασιακής εφεδρείας με αξιολογικά κριτήρια.

 

Για το ειδικό τέλος ακινήτων, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι υπήρξε τσαπατσουλιά της κυβέρνησης με αποτέλεσμα να αυξηθεί το «χαράτσι».