Πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Πολεοδομία Καπανδριτίου στην Κοινοπραξία που κατασκευάζει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τη Μεταμόρφωση Αττικής ως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, για αυθαίρετες κατασκευές στο σταθμό διοδίων στις Αφίδνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».

Ads

Η εφημερίδα έχει στη διάθεση της την έκθεση αυτοψίας, με ημερομηνία 20 Ιουλίου 2010, που συνέταξαν οι αρμόδιοι μηχανικοί, στην οποία αναφέρεται ότι κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε κατασκευή οικίσκων που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί είσπραξης διοδίων, εγκαταστάσεις ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τοιχία και στέγαστρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή και σε τοποθεσία όπου απαγορεύεται η συγκεκριμένη χρήση. Η συνολική επιφάνεια των κατασκευών που χαρακτηρίζονται αυθαίρετες πλησιάζει τα 750 τετραγωνικά.

Η Κοινοπραξία καλείται να πληρώσει εφάπαξ πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου που ανέρχεται σε 1,953 εκατ. ευρώ, καθώς και πρόστιμο διατήρησης 976.775 ευρώ το χρόνο. Η ίδια υπέβαλε ένσταση κατά της επιβολής των προστίμων, θεωρώντας ότι η Πολεοδομία είναι αναρμόδια και υποστηρίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις προϋπήρχαν και απλώς ανακαινίστηκαν.