«Η εικόνα μιας Αριστεράς που κατέβαινε στην Αττική με επτά διαφορετικούς συνδυασμούς δεν ενίσχυε την αξιοπιστία της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος -εκφράζοντας τις προθέσεις του απέναντι στη λεγόμενη πολιτική του Μνημονίου- πρόσθεσε: «Να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε αν υπάρχουν δυνατότητες κοινής δράσης και μετώπου. Θα αναλάβουμε σχετική πρωτοβουλία».

Ads

Μιλώντας στο Σκάι, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ζητούμενο να βρει κανείς δυνατότητες υπέρβασης των διαφορών, καθώς πάνω από 30% των ψηφοφόρων στην Αττική και 20% σε όλη τη χώρα προτίμησε την Αριστερά.

«Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού είναι στην αρχή της, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Το κόμμα Μπακογιάννη θα στηρίξει την πολιτική που ακολουθείται, όπως και το ΛΑΟΣ. Στο μπλοκ των δυνάμεων της εξουσίας να δημιουργήσουμε ένα αντιμνημονιακό μπλοκ», συμπλήρωσε.

Μ.Γλέζος: «Ώρα για κριτική και αυτοκριτική»

«Με νηφαλιότητα και χωρίς αντιπαλότητες να αναληφθούν και να επιμεριστούν ευθύνες» αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Μανώλης Γλέζος, υπογραμμίζοντας ότι «τα χωριστά ψηφοδέλτια ούτε αποτελούν απόδειξη ιδεολογικής καθαρότητας, ούτε γκρεμίζουν το κατεστημένο του δικομματισμού, είναι σκέτοι μονόδρομοι πολιτικής αυτοκαταστροφής».

Ads

«Όλοι όσοι επιχείρησαν και επιχειρούν να αλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ας κατανοήσουν επιτέλους ότι η συνεργασία απαιτεί αμοιβαία κατανόηση και αλληλεγγύη», διαμήνυσε, εκτιμώντας ότι «τα μέλη πάντως του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση τους σημειώνουν και αποδεικνύουν με την ψήφο τους ότι θέλουν τη συνεργασία της ριζοσπαστικής αριστεράς».