Τέσσερα άτομα έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής, που φέρονται ως ύποπτοι για συμμετοχή στην αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Ads

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το «Βήμα», ακόμη 7 με 8 άτομα έχουν, που συμμετείχαν σε σπείρα κλοπής αυτοκινήτων, έχουν προσαχθεί. Οι τελευταίοι φέρεται να βοηθούσαν τους δράστες της συμπλοκής του Ρέντη. Επισήμως, από την Αστυνομία δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Ασφάλεια Αττικής, έφτασε στους υπόπτους, καθώς συγκέντρωνε στοιχεία για μία συμμορία ποινικών που δραστηριοποιείται κυρίως στα δυτικά προάστια και η οποία είχε πραγματοποιήσει έξι ληστείες σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ και καταστήματα τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, μέλη αυτής της συμμορίας φαίνεται να είναι οι δράστες του μακελειού του Ρέντη.

Σχετικά στοιχεία φέρεται να συγκεντρώθηκαν και από την ανάλυση δεδομένων από την κλοπή οκτώ αυτοκινήτων – ανάμεσα σε αυτά και το όχημα των δραστών – που σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2011 από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 18:37 της 1ης Μαρτίου 2001, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για διάπραξη ληστείας σε περίπτερο, επί της Λεωφόρο Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι, από τρεις δράστες και δόθηκαν στοιχεία του αυτοκινήτου στο οποίο επιβιβάστηκαν. Λίγα λεπτά αργότερα, το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Κηφισού, με κατεύθυνση προς Πειραιά και ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά αυτοκίνητα. Στις 18:50 στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη και ενώ η καταδίωξη συνεχιζόταν, οι δράστες ακινητοποίησαν απότομα το αυτοκίνητο, αποβιβάσθηκαν από αυτό και άρχισαν να πυροβολούν επανειλημμένα με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.