Παραπομπή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου σε δικαστικό συμβούλιο μελετά η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Η πλειοψηφία εκτιμά πως προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για τέλεση ποινικών αδικημάτων από τον πρώην υπουργό.

Ads

Την Τρίτη αναμένεται η παράδοση του πορίσματος της Προανακριτικής στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να καταθέσουν κοινό πόρισμα, που θα καταλογίζει στον πρώην υπουργό τα αδικήματα της δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κύκλοι της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής επέμειναν ότι έχουν στοιχειοθετηθεί επαρκώς τα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του πρώην υπουργού, ενώ αντέκρουσαν και τις χθεσινές καταγγελίες του περί πολιτικής του δίωξης με νομικό μανδύα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ads

«Η Βουλή δεν ασκεί πολιτικές διώξεις, κάτω από νομικό μανδύα, αλλά είναι υποχρεωμένη και με τη συγκρότηση της Προκαταρκτικής επιτροπής, να αποκαλύψει τις παρανομίες από όπου και αν προέρχονται, που κρύβονται κάτω από μανδύες νομιμότητας».