Παρατυπίες όσον αφορά την ανακοινωθέντα από την κυβέρνηση περικοπή των επιδομάτων για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίες μάλιστα λαμβάνουν χώρο στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, φέρνει στο φως η σημερινή Ελευθεροτυπία.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας υπάλληλος η οποία υπηρετεί ως ιδιαιτέρα στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, έχει έρθει με «διαταγή μετακίνησης» από το τα Σκόπια στην Ελλάδα, κι ενώ λαμβάνει κανονικά των εδώ μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής.. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη υπάλληλος λαμβάνει κανονικά τον μισθό της που αγγίζει τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ, επειδη δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με «διαταγή μετακίνησης», ποσό που μεταφράζεται σε 2.700 ευρώ μηνιαίως, φτάνοντας το τελικό ποσό που κοστίζει στο ελληνικο Δημόσιο, στα 12,300 ευρώ περίπου.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση υπαλλήλου, η οποία υπηρετεί στο γραφείο του κ. Δρούτσα η οποία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, λαμβάνει 10.855 ευρώ μηνιαίως.