«Τελευταίο αλλά και πιο δύσκολο κομμάτι του μαραθωνίου» χαρακτήρισε την περίοδο που διανύει η Ελλάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξος και εξέφρασε την πεποίθηση πως «στο τέλος ο αγώνας θα κερδηθεί».

Ads

 
Όπως υποστήριξε ο Γιώργος Προβόπουλος «έχουμε διανύσει ένα 70% της διαδρομής και μας απομένει ακόμα ένα 30%». «Όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια.
 
«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος, για να μην αφήσουμε και τις θυσίες που έχει υποστεί ο λαός να πάνε χαμένες και έτσι στο τέλος να μην χάσουμε αυτή τη μάχη και να κερδίσουμε το έπαθλο», πρόσθεσε.
 
Όταν ρωτήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία των τραπεζών ο Γιώργος Προβόπουλος την χαρακτήρισε «θετική» καθώς όπως είπε οι καταθέσεις επιστρέφουν. Όπως σημείωσε το Φεβρουάριο επέστρεψαν περί τα 2 δισ. ευρώ, ενώ  από τον Ιούνιο και μετά έχουν επιστρέψει περίπου 16-17 δισ. ευρώ.
 
Παράλληλα εκτίμησε πως σύντομα θα υπάρξει ένα διαφορετικό τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα με τρεις μεγάλες τράπεζες και λίγες μικρότερες και με ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια.
 
Επιπλέον έκανε λόγο για «πρόοδο σε τρεις κρίσιμους τομείς, τη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητος και στον τραπεζικό τομέα».