Η ισχυρή καταιγίδα έπληξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν έξι υπόγεια καταστήματα και σπίτια στην ανατολική πλευρά της πόλης. Παράλληλα, οι δρόμοι γρήγορα μετατράπηκαν σε ποτάμια και αρκετά φρεάτια βούλωσαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ads

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε το πρωί και στους νομούς Χαλκιδικής και Πιερίας, ενώ στην περιοχή του Λιτοχώρου έπεσε και χαλάζι.

Στα ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας στο νομό Τρικάλων, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν δεκάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με βαμβάκι, σιτηρά, τριφύλλια και σιτηρά.

Οι δυνατές βροχοπτώσεις έπληξαν τα δημοτικά διαμερίσματα της Πηνειάδας, τους Ζάρκου, της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου. Τα αρδευτικά κανάλια που βρίσκονται στην περιοχή δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα τοπικά, όπως χαρακτηρίζονται νερά, με αποτελέσματα να σημειωθεί υπερχείλιση και να βυθιστούν εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Ads

Αγρότες κάνουν λόγο για ζημιές σε εκατοντάδες στρέμματα, δίνοντας βαρύτητα στα σιτηρά που βρίσκονται, λίγες μονάχα ημέρες, πριν την συγκομιδή του προϊόντος.

Οι ισχυρές βροχές είναι πιθανό, σύμφωνα με τους αγρότες, να προκαλέσουν και την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού. Η στάθμη των νερών ανέβηκε αισθητά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ενώ οι φόβοι των αγροτών είναι έντονοι για τις απογευματινές και βραδινές ώρες στην κάθοδο των νερών από τους παραποτάμους Καλέτζι και Φαρσαλίτη.

Από την πλευρά της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας Τρικάλων, ο προϊστάμενος του τμήματος Ευάγγελος Μαμαλης και οι υπάλληλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν, αν απαιτηθεί τις επόμενες ώρες.