Ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ελλάδος και μέλος του κεντρικού δ.σ. της Siemens AG μέχρι το 2003, ο Φόλκερ Γιουνγκ, δεν είναι πλέον στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα του «Der Speigel» που κυκλοφορεί αύριο.

Ads

Εάν αυτό συμβαίνει, έχει παραβιάσει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, που του επιβλήθηκε από το καλοκαίρι του 2009 όταν απολογήθηκε ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας απερρίφθη για δεύτερη φορά το αίτημά του Φόλκερ Γιουνγκ για την άρση της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα. Η πληροφορία ότι ο κάτοικος Πάρου είναι άφαντος απορρέει από τη δήλωση του Γερμανού νομικού εκπροσώπου του «Der Spiegel». Την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι ανακριτές της υπόθεσης Siemens δηλώνουν άγνοια για το πού βρίσκεται ο «συνεπέστατος και τυπικός με τη Δικαιοσύνη» Φόλκερ Γιουνγκ. Ωστόσο, οι Έλληνες νομικοί του εκπρόσωποι, υποστηρίζουν ότι ο Φόλκερ Γιουνγκ είναι στην Ελλάδα. Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα από τις Αρχές.