Δυναμική πορεία ενάντια στον «τρομονόμο» πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στην Λάρισα, μέλη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον αντιεξουαστικό χώρο, την ΚΟΕ κ.α. Το κάλεσμα για την πορεία έκανε η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Λάρισας».

Ads

Η πορεία έγινε από την «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Λάρισας» εν όψει της δίκης 4 φοιτητών την 1η Δεκεμβρίου και 11 ανηλίκων στις 9 Δεκεμβρίου, με βάση τον τρομονόμο.

Σύμφωνα με τους διογρανωτές της πορείας ήταν ένας σημαντικός σταθμός του αγώνα που ξεκίνησε το Δεκέμβρη για την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την αθώωση των διωκόμενων, την κατάργηση του τρομονόμου. Επίσης, ταυτόχρονα ένα μήνυμα πως η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας, η παραπομπή σε στημένες δίκες και η εφαρμογή τρομονόμων, θα βγάλει στους δρόμους ένα δυναμικό κίνημα».

Την Αλληλεγγύη στους φοιτητές και ανηλίκους που δικάζονται με τον τρομονόμο στην Λάρισα, έχει εκφράσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», που τονίζει ανάμεσα στα άλλα ότι σε τέτοιες δίκες: «Στόχος τους δεν είναι η καταστολή του εγκλήματος και της τρομοκρατίας όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της. Ο πραγματικός στόχος αυτών των επιλογών είναι να πληγεί το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων για τα δικαιώματά του, για να καθορίζει ο ίδιος τη ζωή και το μέλλον του», όπως και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Ads

«Από το Δεκέμβρη του 2008 και την εξέγερση της νεολαίας μέχρι σήμερα η ζωή του λαού και της νεολαίας είναι σε ακόμη χειρότερη μοίρα. Η ΝΔ των σκανδάλων, της λιτότητας, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου παρέδωσε τη σκυτάλη στη «διακοσμητική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στο ΠΑΣΟΚ της τρόικας, του ΔΝΤ, της πλήρους υποτέλειας στην Ε.Ε. Πριν από 2 χρόνια, η πλασματική δημοκρατία της ΝΔ βρήκε στα πρόσωπα των εξεγερμένων νέων τη νέα φουρνιά τρομοκρατών. Κορυφαία στιγμή της καταστολής ήταν το κατηγορητήριο των συλληφθέντων νεολαίων μετά την πορεία στη Λάρισα…», προσθέτει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

image

«Η κυβέρνηση του ΔΝΤ, όπως και η κυρίαρχη τάξη, οσμίστηκαν, μέσα απ’ τους καπνούς των δακρυγόνων της 5ης Μάη, το σήμα κίνδυνου που εξέπεμπε η περικύκλωση της Βουλής από χιλιάδες εργαζόμενους. Σαν έτοιμη από καιρό, παίρνει τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη. Η πολιτική “τα παίρνω απ’ τους φτωχούς και τα δίνω στους πλούσιους”, η μείωση μισθών και συντάξεων, η ανεργία των νέων, η part time δουλειά, η υποβάθμιση σε υγεία και παιδεία, δηλαδή η φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας, δεν μπορεί να γίνει δεκτή με φιλοφρονήσεις απ’ τον κόσμο της εργασίας. Η ιδεολογική τρομοκρατία, που εκπέμπεται καθημερινά από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τα ερτζιανά, αλλά και από τους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους του αστικού τύπου για το μονόδρομο του μνημονίου, με σκοπό τη “σωτηρία της εθνικής οικονομίας”, πρέπει να συνδυαστεί με το μαστίγιο της κρατικής τρομοκρατίας…», αναφέρει η ΚΟΕ.

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο