Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Τζαβέντ Μπασίρ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με σφαίρα στο στήθος, πραγματοποίησε η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Φασισμό και την Ρατσιστική Απειλή».

Ads

Ο Μπασίρ δολοφονήθηκε την Τετάρτη 1 Ιούνη στις 4.30πμ στην οδό Πιπίνου και Καλύμνου. Η Κίνηση τονίζει ότι πρόκειται για ρατσιστική δολοφονία καθώς επάνω στον νεκρό βρέθηκαν τα χρήματα, το κινητό και οι πιστωτικές του κάρτες.

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στη Πλατεία Βικτορίας και μέσω της 3ης Σεπτεμβρίου, κατευθύνθηκαν στην οδό Πιπίνου, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Τζαβέντ Μπασίρ. Στο σημείο οι διαδηλωτές άφησαν τριαντάφυλλα τιμώντας τον δολοφονημένο Πακιστανό. Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς την Αχαρνών και το μαγαζί, πιτσαρία «Σπεσιαλίστας», όπου εργαζόταν ο Τζαβέντ Μπασίρ.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι της Ένωσης Μεταναστών Εργατών από το Μαρόκο και την Αλβανία, εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και ο πρόεδρος της Τζαβέντ Ασλάμ, ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου.

Ads

Μιλώντας στο tvxs.gr, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, μέλος της Κίνησης, κατηγορεί την κυβέρνηση, η οποία «παίζει το χαρτί της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας στην περιοχή για να καλύψει ρατσιστικά εγκλήματα από ακροδεξιές ομάδες, οι οποίες δρουν με την ανοχή της», και καταγγέλλει ότι οι αυτές οι ομάδες συνδέονται με «νονούς της νύχτας», που δρουν στα μαγαζιά της περιοχής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Κίνησης, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα έχουν συμβεί αρκετά περιστατικά επιθέσεων τις πρωινές ώρες σε βάρος μεταναστών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η επίθεση με μαχαίρια και λοστούς σε Αφγανούς οικοδόμους, έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα.