Ως ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της προσπάθειας ερμηνεύει ο ΣΕΒ τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Ads

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και επισήμανε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. «Ο λαός μας αντιμετώπισε ώριμα τα τεχνητά διλήμματα και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Έδωσε ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της δύσκολης προσπάθειας να απαλλαγεί η χώρα από το φάσμα της χρεοκοπίας» επεσήμανε.

«Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι τομές που χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία μας. Ωστόσο, πολιτική σταθερότητα χωρίς υγιές πολιτικό κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει. Ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του. Το πολιτικό σύστημα καλείται τώρα να αναλάβει τις δικές του» κατέληξε.

Εν το μεταξύ, οι φορείς τις αγοράς εμφανίζονται ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν προχώρησε σε πρόωρες εκλογές.

Ads

«Το ελληνικό εμπόριο άκουσε με ανακούφιση τη ρητή διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές τουλάχιστον μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι γεγονός ότι η πολιτική αβεβαιότητα πάντα φοβίζει την επιχειρηματικότητα, περισσότερα ακόμα και από την οικονομική αστάθεια» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Για τα αποτελέσματα, τόνισε ότι «το μήνυμα όσων ψηφίσαν και όσων δεν ψηφίσαν επιβεβαιώνει ότι τα κόμματα εμφανίζουν «μείωση τζίρου και πελατείας», όπως άλλωστε και οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις.

Ξεκάθαρο μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και ενδεικτικό του κλίματος απογοήτευσης και δυσαρέσκειας που επικρατεί για το πολιτικό σύστημα, είναι το υψηλό ποσοστό αποχής για τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά καλεί τους υποψήφιους δημάρχους κυρίους Μίχα και Μιχαλολιάκο, που θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή, να λάβουν υπ’ όψιν το υψηλό ποσοστό αποχής που στον Πειραιά άγγιξε το 55,8%.