Ποινικές διώξεις σε βάρος των πρώην υπουργών Πέτρου Δούκα, Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη άσκησε η εισαγγελία Εφετών για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Ads

 
Ο Πέτρος Δούκας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για μη αναφορά ενός εκατομμυρίου ευρώ στη δήλωση πόθεν έσχες για τα έτη 2009-2010. Ο ίδιος αναφέρει πως το ποσό δεν καταγράφηκε εκ παραδρομής και πως το ποσό είχε κατατεθεί σε επενδυτικό λογαριασμό.
 
Ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος για περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους, 2,2 εκ ευρώ και 117.000 ευρώ, τα οποία δεν δηλώθηκαν στα πόθεν έσχες και τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ καθώς είχαν κατατεθεί στην HSBC στη Γενεύη. 

Σημειώνεται πως ο Γιάννος Παπαντωνίου ισχυρίζεται πως πρόκειται καθαρά για τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας του και ο ίδιος δεν γνώριζε καν την ύπαρξή του. 

Οι τρεις τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα περιουσιακά τους στοιχεία στον εφέτη ειδικό ανακριτή. Η εξέλιξη σημειώνεται δύο ημέρες μετά την καταδίκη του έτερου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ads