Περισσότερα πλασματικά χρόνια για συνταξιοδότηση ανέργων μέσης και μεγάλης ηλικίας και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργοδότες και ελεύθερους επαγγελματίες αναφορικά με την αποπληρωμή των εισφορών περιλαμβάνει το νέο εμβόλιμο -στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας- ασφαλιστικό πακέτο.

Ads

Μερικές από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νέο νομοσχέδιο είναι ότι επεκτείνεται και στον ιδιωτικό τομέα η ευχέρεια αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης από τα παιδιά και για τους δύο γονείς . Ακόμα, οι άνεργοι που χρειάζονται έως 5 έτη για να λάβουν την κατώτατη σύνταξη, θα μπορούν να ενταχθούν σε ένα προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, με τον ΟΑΕΔ να καλύπτει το ασφαλιστικό κόστος.

Επιπρόσθετα, από τον Ιούλιο φέτος οι ασφαλιστικές εισφορές τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργοδοτών προς το ΙΚΑ θα είναι μειωμένες κατά 10%, υπό την προϋπόθεση ότι θα δεχτούν, να τοποθετήσουν σύστημα καταγραφής της εργασίας και των εργαζομένων. Αντίστοιχη έκπτωση θα έχουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε περίπτωση προκαταβολής των εισφορών