Δύσκολες και σκληρές χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, διάρκειας μιας ώρας, που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ στις Βρυξέλλες. Μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, οι δύο άντρες δεν έκαναν δηλώσεις.

Ads

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Πεταλωτής ανέφερε πως στη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις τόσο για τα ζητήματα της οικονομίας όσο και για τις εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική, επί των οποίων ο Γ. Παπανδρέου εξέθεσε τις ελληνικές απόψεις.

Ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει την Πέμπτη το πρωί για το Παρίσι όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Γ. Παπανδρέου: Δύσκολος σταθμός η 25η Μαρτίου

Ads

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την 25η Μαρτίου ως έναν ακόμη δύσκολο σταθμό για τη χώρα μας. «Η 25η Μαρτίου είναι ένας ακόμα σταθμός στην πορεία μας, δύσκολος σταθμός. Όμως εμείς συνεχίζουμε, με την ίδια ένταση και βούληση, την προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξει η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις κρίσιμες συνόδους κορυφής της 11ης και της 25ης Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως πάμε στη διαπραγμάτευση αυτή με πολλά περισσότερα εφόδια απ’ ό,τι είχαμε πριν από δώδεκα μήνες, και αυτό έχει να κάνει βεβαίως και με τη συνολική δουλειά που έχουμε κάνει αυτό το χρόνο».