Το «μειωμένο ενδιαφέρον των γιατρών» υποδεικνύει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ως αιτία για τον περιορισμένο αριθμό τους στα ιατρεία των Κυκλάδων. Όπως υποστήριξε, «η προσέλευση ιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου είναι σημαντικά μειωμένη στα νησιά των Κυκλάδων και αυτό δημιουργεί ένα ακόμη πρόβλημα».

Ads

Με τις φράσεις αυτές, ο κ. Λοβέρδος απαντούσε σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα και Μιχάλη Κριτσωτάκη για το «Πολυδύναμο» ιατρείο Σερίφου, στο οποίο είχε τοποθετηθεί γιατρός από τις 26 Αυγούστου του 2010, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω έναρξης ειδικότητας. Το ιατρείο στελεχώνει τώρα μόνο ένας γιατρός, ο οποίος θα μείνει στη θέση μέχρι τουν Ιανουάριο του 2012.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν στην ερώτησή τους ότι «η παρουσία ενός και μόνο αγροτικού γιατρού στο Πολυδύναμο -κατά τίτλο μόνο- Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, υποχρέωσε τον δήμαρχο του νησιού να απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, ζητώντας του να παρέμβει», ενώ καταγγέλλουν ότι «εδώ και χρόνια το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου στερείται παθολόγου ή γενικού ιατρού, ακόμη και των δύο επιπλέον αγροτικών γιατρών που προβλέπονται».